INGREDIENSER
- INGREDIENSER
- 250 g smør
- 125 g brun farin
- 250 g sirup
- 1 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 spsk. stødt kardemomme
- 1 spsk. stødt kanel
- 50 g smuttede mandler, finthakkede
- 1 tsk. fintrevet økologisk appelsinskal
- 1½ tsk. potaske
- 1 spsk. lunet vand
- ½ kg mel
FREMGANGSMÅDE
1. Kom smør, farin og sirup i en gryde, og smelt det over middel varme. Lad det forsigtigt komme op til kogepunktet, og tag gryden af varmen. Rør nellike, ingefær, karde-momme, kanel, mandler og appelsinskal i sukkermassen.
2. Opløs potasken i lidt lunet vand, og rør det i sukkermassen. Tilsæt mel, og rør, til dejen er blank. Lad den køle lidt af, og rul den i tykke pølser. Pak dem i plastfolie, og frys dem til næste dag (eller i et par uger, hvis du er i god tid).
3. Tag dejen direkte fra fryseren, og skær den i tynde skiver. Bag brunkagerne på bageplade med bagepapir ved 200° i 5-7 minutter. Lad brunkagerne køle af på bagepladen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar