torsdag den 8. januar 2015

Chokolade og karamelkage



INGREDIENSER

  • Bund
  • 125 gram smør
  • 140 gram hvedemel
  • 140 gram brun farin
  • 50 gram kokos
  • Karamelfyld
  • 1 dåse kondenseret mælk (sødet)
  • 3 spsk. sirup/ahorn
  • lidt salt
  • 30 gram smør
  • Chokoladeovertræk
  • 125 gram mørk chokolade
  • 25 gram smør

FREMGANGSMÅDE


Smelt smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og ælt det grundigt sammen.
Tryk dejen ud i et fad ca 20×20 cm.
Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.
Mens bunden bages, laves karamellen. Bland den kondenserede mælk, salt, smør og (ahorn)sirup. Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 minutter, så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.
Når bunden er bagt første gang, så hældes karamellen på bunden og bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden.
Lad kagen køle helt af.
Hak chokoladen fint. Smelt smørret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen.
Lad kagen sætte sig i mindst et par timer men gerne natten over. Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar