INGREDIENSER
- Ingredienser
- 250 g mel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk fint salt
- 2 spsk kakao
- 120 g smør
- 300 g sukker
- 2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 240 ml kærnemælk
- 2 flaske rød frugtfarve (Dr. Oetker)
- 1 tsk lager eddike
- 1 natron
- Frosting:
- 400 g flødeost (det må ikke være light)
- 4 tsk vaniljesukker
- 120 g flormelis
- 50 ml Piskefløde prøv jer frem og pas på den bliver nem for tynd
FREMGANGSMÅDE
Fremgangsmåde
I stor skål sigtes mel, bagepulver, salt og kakao. Det er vigtigt ikke at springe over, da kagerne ellers ikke bliver så luftigt og lækre.
I en anden skål piskes smør blødt ved hjælp af en elspisker. Tilsæt sukker og rør indtil det er luftigt. Tilsæt æg og vaniljesukker og pisk igen.
Hæld kærnemælken op i en lille kande og tilsæt frugtfarve. Rør det godt rundt.
Lidt af gangen hældes kærnemælken (med rør farve) og den sigtet mel-blandingen ned i skålen med smør. Pisk ved lav hastighed.
I en lille skål hældes natron i og eddiken tilsættes – det bobler op. Blandingen hældes ned i skålen med dejen, og der røres rundt.
Dejen fordeles i cupcake formene og bages i ovnen.
Bagetid: 20-25 min. ved 180° nederst i ovnen.
Test med en tandstik eller lignende om de færdige. De er færdige, når der ikke kommer dej på tandstikken. Det er vigtigt, at de ikke får for meget.
Frostingen:
Kagerne skal være kølet helt ned, før frostingen kommes på.
Rør flødeosten og vaniljesukker sammen. Flormelisen sigtes ned i skålen og det hele piskes sammen. Hæld meget langsomt fløden i og stil frostingen på køl en halv times tid.
Pynt kagerne med frosting ved hjælp af en sprøjtepose. Pynt brugte jeg violet farve på ca halvdelen af frosting, lidt guldstøv, små hjemmelavet marcipan roser med lidt hindbærstøv.
Kagerne skal opbevares på køl til de skal spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar