INGREDIENSER
- 170 g Flormelis
- 110 g Mandelmel
- 90 g Æggehvide, stuetemp.
- 2 spsk. Sukker
- 1½ tsk Lakridspulver fra Johan Bülow
- 1 tsk sort pulverfarve
- Pynt
- Lidt sort gelefarve
- Hindbærsmørcreme:
- 50 g smør
- 150 g flormelis
- ½ tsk vaniljeekstrakt
- 50 g hindbær
FREMGANGSMÅDE
Fremgangsmåde, macarons
Vej flormelis af. Bland det med mandelmel og sigt det gennem en sigte. Hvis der ligger nogle klumper tilbage i sigten, skal de bare kasseres, da de vil give en ujævn overflade på macaronen. Sørg for at flormelis og mandelmel er godt blandet sammen.
Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret lidt ad gange, og pisk godt imellem. Bliv ved med at piske til hviderne er blevet til en fast skum.
Tilsæt lakridspulveret og pisk det med hviderne, til det er godt blandet.
Vend mandel- og flormelisblandingen i æggehviderne, sammen med den sorte pulverfarve, med en spatel. Bland til dejen er glat. Pas på med at blande for meget! Dejen skal glide af spatelen langsomt. Forestil dig lava, den konsistens skal den have. Flydende, men ikke for flydende. Kom dejen i en sprøjtepose med en glat tyl. Jeg bruger en tyl på 0,5 mm.
Sprøjt ca. 50 kager, på størrelse med femkroner, ud på et stykke bagepapir. Lad kagerne hvile i mindst 45 min. Så overfladen tørrer. Det gør at kagerne får de små ”fødder”.
Sæt ovnen på 125 grader.
Bag én plade ad gangen på den nederste rille i ovnen i ca. 24 min. Husk, at alle ovne er forskellige, så hold øje med dem. Bunden skal slippe bagepapiret, hvis du forsøger at løfte dem. Lad dem køle af på en rist.
Hindbærsmørcreme:
Pisk smør, flormelis og vaniljeekstrakt sammen.
Tilsæt hindbær.
Tilsæt evt. lidt ekstra flormelis, hvis smørcremen er for våd.
Fyld smørcremen i en sprøjtepose.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar