INGREDIENSER
- 1 portion grundopskrift til "Bløde hvedeboller"
- en spingform, 24-28 cm i diameter
- 2 modne bananer
- 100 g blødt smør
- 1 dl sukker
- 2 tsk kanel
- 1 æg til pensling
- 2 spsk sukker til at drysse med
- Bløde hvedeboller - Grunddej
- 100 g smør
- 2½ dl mælk
- 25 g gær
- 3 spsk lunkent vand
- 1 tsk kardemomme
- 1 knivspids salt
- 1 dl sukker
- 1 æg + 1 æg til pensling
- ca. 8 dl hvedemel
FREMGANGSMÅDE
Grundopskrift til bløde hvedeboller:
1. Smelt smør i en gryde, og rør mælk i.
2. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt
kardemomme, salt og sukker. Hæld smørblandingen i sammen med ægget, og rør godt. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1½ time.
3. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Bemærk: Nu er dejen klar til at blive brugt i de øvrige opskrifter - eller du kan bage en portion klassiske hvedeboller sådan her: Form dejen til 16-20 boller, sæt dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 20 minutter. Tænd ovnen på 225º. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter.
Sneglekage:
Lav 1 portion grundopskrift til "Bløde hvedeboller", og lad den hæve 1½ time som beskrevet i opskriften.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til et rektangel på et meldrysset bord. Mos bananerne med en gaffel. Smør det bløde smør ud på dejen, og fordel bananmosen ovenpå. Drys med sukker og kanel.
Rul dejen sammen som en roulade fra den lange led, og skær den 8 lige store stykker. Læg sneglene tæt sammen i bunden af en smurt springform, læg et fugtigt, rent viskestykke over, og lad kagen hæve i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200º. Pensl sneglekagen med sammenpisket æg, og drys med sukker. Bag sneglekagen i ovnen i ca. 30 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar