- Ingredienser:
- 250 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 400 g mel
- 250 g smør
- 20 g havregryn (finvalset)
- 4 æbler (ca. 800 g)
- kanel
- tilbehør råcreme
- karamelsovs:
- 2 dl fløde
- 2½ dl brun farin
- 2 spsk. sirup
- 2 spsk. smør
- ½ tsk. vanilliesukker
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200° C (180° C varmluftsovn). Beklæd springform med bagepapir. Bland sukker, vaniljesukker, 1 knivspids salt og mel. Skær Smøret i tern og kom dem op i skålen med sukker-/melblandingen. Smuldr dejen sammen til små klumper.
Fordel to tredjedele af smulredejen i en springform og tryk den lidt flad med hænderne. Drys havregryn ud over dejen. Vask æblerne, skræl dem, eller brug dem med skræl, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær i både. Læg æblestykkerne på bunden, drys med kanel
Fordel den sidste tredjedel af smuldredejen ovenpå og bag æblekagen i den forvarnede ovn i ca. 35 minutter, til den er let gyldenbrun. Lad kagen køle af, skær den over midt på, saml den igen og dekorér den efter ønske med råcreme, mandler og karmelsovs
Karamellen: Start med at lave karamellen. Bland ingredienserne til karamellen i en lille kasserolle og varm forsigtigt op ved middel varme under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen når karamellen er smeltet og jævn, og har en temperatur på ca. 110°C.
Så er æblekage-sommerfuglen færdig!
Bagetid: 35 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar