lørdag den 3. oktober 2015

ÆBLEKAGE-SOMMERFUGL



  • Ingredienser:
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 400 g mel
  • 250 g smør
  • 20 g havregryn (finvalset)
  • 4 æbler (ca. 800 g)
  • kanel
  • tilbehør råcreme
  • karamelsovs:
  • 2 dl fløde
  • 2½ dl brun farin
  • 2 spsk. sirup
  • 2 spsk. smør
  • ½ tsk. vanilliesukker

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 200° C (180° C varmluftsovn). Beklæd springform med bagepapir. Bland sukker, vaniljesukker, 1 knivspids salt og mel. Skær Smøret i tern og kom dem op i skålen med sukker-/melblandingen. Smuldr dejen sammen til små klumper.

Fordel to tredjedele af smulredejen i en springform og tryk den lidt flad med hænderne. Drys havregryn ud over dejen. Vask æblerne, skræl dem, eller brug dem med skræl, skær dem i kvarte, fjern kernerne og skær i både. Læg æblestykkerne på bunden, drys med kanel

Fordel den sidste tredjedel af smuldredejen ovenpå og bag æblekagen i den forvarnede ovn i ca. 35 minutter, til den er let gyldenbrun. Lad kagen køle af, skær den over midt på, saml den igen og dekorér den efter ønske med råcreme, mandler og karmelsovs

Karamellen: Start med at lave karamellen. Bland ingredienserne til karamellen i en lille kasserolle og varm forsigtigt op ved middel varme under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen når karamellen er smeltet og jævn, og har en temperatur på ca. 110°C. 
Så er æblekage-sommerfuglen færdig!

Bagetid: 35 minutter.













Ingen kommentarer:

Send en kommentar