fredag den 13. november 2015

Cheesecake med havtorngele




INGREDIENSER

  • 250 g digstivekiks
  • 125 g smør
  • Creme:
  • 3 blade husblas
  • 400 g flødeost natural
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk finrevet citronskal (fra øko. citron)
  • 2½ dl piskefløde
  • Havtorngele:
  • 1 dl havtornsirup eller 400 g havtornfrugt
  • 3 dl vand
  • 1/2 manderinsaft
  • 1/2 citronsaft
  • 100 g sukker
  • 7 blade husblas

FREMGANGSMÅDE


Bunden:
Allerførst skal ovnen tændes på 175 grader almindelig ovn. Hernæst går du i gang med bunden. Blend kiksene fint og smelt smørret ved svag varme. Bland kiks og smør sammen og tryk det ud i bunden af en springform (22 cm). Bag bunden i 10 minutter i den varme ovn og lad den herefter køle helt af.

Cremen:
Start med at putte husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Imens piskes ost, flormelis og citronskal sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Husblassen kommes i en lille gryde sammen med det vand der må hænge ved og smeltes ved svag varme. I en ny skål blandes den smeltede husblas med et par skefulde flødeskum. Resten af flødeskummet blandes så i osteblandingen og til sidst kommes også husblassen i. Hæld cremen over kiksebunden og køl i minimum 2 timer gerne en hel dag
Gelen:
Start med at putte husblassen i koldt vand i 10 minutter. Bring havtorn og vand i kog og lade det koge i 10 minutter. Sigt det så kun saften er tilbage. Der skal bruges ca. 3-4 dl saft. Opløs sukker i saften og når den er opløst tilsættes husblassen. Så skal geleen sættes på køl. Når den begynder at tykne lidt kan man hælde den over kagen.
Når geleen har sat sig er kagen klar til servering!.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar