INGREDIENSER
- (30 små stykker julekage)
- Bund til din julekage:
- 300 g hvedemel
- 120 g fint rørsukker
- 240 g smør
- 1 knsp. salt
- korn af 1 vaniljestang
- Karamel til din julekage:
- 3¾ dl piskefløde
- 1 lille kanelstang
- 1 vaniljestang
- 375 g farin
- 40 g akaciehonning
- 100 g smør
- Pynt til julekage:
- 50 g smeltet hvid chokolade
- Evt rød frugt farve
FREMGANGSMÅDE
1. Rør alle ingredienserne til bunden af din julekage sammen til en løs masse. Beklæd en 20 x 20 cm stor form med bagepapir, og tyk dejen ud i formen. Bag bunden i en 165° varm ovn i 30 minutter, til den er let gylden (den må ikke bages helt sprød). Lad bunden til julekage køle helt af i formen.
2. Kog fløden med kanelstang og vaniljebælg og vaniljekorn. Sluk, når det akkurat koger, si det over i en ren gryde, og tilsæt farin, honning og smør. Lad det koge op til 120°. Hæld den varme karamel over bunden til din julekage; lad det køle af, og sæt det i køleskabet natten over. Pynt med streger af smeltet mørk chokolade (dyp en gaffel i den smeltede chokolade, og ryst over kagen i siksakmønster). Skær din julekage i små mundrette stykker, og servér.
TIP: Du kan fryse den færdige julekage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar