torsdag den 3. december 2015

Julekrydrede brownies med citronkogte dadler og flødeskum


INGREDIENSER

  • Brownies
  • 175 g smør
  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 3 æg
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1⁄4 tsk stødt nellike
  • Dadler
  • 2 dl vand
  • 3⁄4 dl sukker
  • saften af 1 citroner
  • 24 dadler
  • 1 1⁄2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

FREMGANGSMÅDE

Brownies

Smelt smørret i en gryde. Knæk chokoladen i mindre stykker og kom dem i gryden, der nu trækkes fra varmen. Lad chokoladen smelte, før du rører rundt. Pisk sukker og æg sammen i en skål. Bland hvedemel og krydderier og rør det i æggeblandingen. Tilsæt smør og chokolade og rør dejen jævn. Kom dejen i en bageform (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen. Bagetid Ca. 25 min. ved 200°.Tag brownien ud og lad den køle af.

Dadler

Kog vand, sukker og citronsaft i en gryde i 4-5 min. Tilsæt dadler og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Lad dadlerne hvile i lagen, indtil de skal spises. Ved servering kan dadlerne evt. lunes i lagen.

Server et stykke brownie med lune dadler og en skefuld letpisket flødeskum.

Tip

Både kage og dadler kan laves en dag eller to i forvejen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar