INGREDIENSER
- Brownies
- 175 g smør
- 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
- 175 g sukker (ca. 2 dl)
- 3 æg
- 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
- 1 tsk stødt kanel
- 1⁄4 tsk stødt nellike
- Dadler
- 2 dl vand
- 3⁄4 dl sukker
- saften af 1 citroner
- 24 dadler
- 1 1⁄2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
FREMGANGSMÅDE
Brownies
Smelt smørret i en gryde. Knæk chokoladen i mindre stykker og kom dem i gryden, der nu trækkes fra varmen. Lad chokoladen smelte, før du rører rundt. Pisk sukker og æg sammen i en skål. Bland hvedemel og krydderier og rør det i æggeblandingen. Tilsæt smør og chokolade og rør dejen jævn. Kom dejen i en bageform (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen. Bagetid Ca. 25 min. ved 200°.Tag brownien ud og lad den køle af.
Dadler
Kog vand, sukker og citronsaft i en gryde i 4-5 min. Tilsæt dadler og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Lad dadlerne hvile i lagen, indtil de skal spises. Ved servering kan dadlerne evt. lunes i lagen.
Server et stykke brownie med lune dadler og en skefuld letpisket flødeskum.
Tip
Både kage og dadler kan laves en dag eller to i forvejen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar