INGREDIENSER
- 400 g hasselnøddekerner
- 100 g smør
- 2 dl rørsukker
- 2 æg
- fintrevet skal af 1 appelsin, usprøjtet
- 32 hasselnøddekerner til pynt
- 100 g mørk chokolade
- Prøv også: Konfektkugler med chokolade
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 175°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Hak hasselnødderne til fint mel i en blender eller minihakker.
Smelt smørret ved svag varme, og lad det køle lidt af.
Rør nødder, smør, sukker, æg og fintrevet appelsinskal sammen, og form dejen til 16 små toppe. Sæt dem på bagepladen, og tryk forsigtigt en hasselnød ned i hver top.
Bag toppene i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad. Dyp bunden af hver nøddetop i den smeltede chokolade, og læg toppene på siden på et ark bagepapir, så chokoladen kan størkne.
Tip:
Lav evt. en dobbelt portion, når du alligevel er i gang, og fyld kagedåsen op til jul.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar