tirsdag den 1. november 2016

Cupcake med æble og kanel





INGREDIENSER

  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 100 g flydende margarine eller 3,5 spsk vindruekerneolie eller mild rapsolie
  • 4 æbler
  • 4 tsk kanel
  • -----
  • 100 g blødt smør
  • 300 g flormelis
  • 200 g mascarpone
  • 200 g hvid chokolade (uden nødder)
  • -----

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør mælken i dejen sammen med margarine. Skær æblerne i både, fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Vend æblerne i dejen. Fyld dejen i muffinsforme og drys med kanel. Rør forsigtig rundt i dejen med en ske, så pulveret fordeler sig. Bag kagerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Hænger der dej ved, bages kagerne lidt længere tid. Afkøl kagerne på en bagerist. 

Pisk smør og flormelis, og tilsæt mascarpone. Smelt mælkechokoladen over et vandbad, og rør den i cremen. Klar til at komme på dine cupcakes












Ingen kommentarer:

Send en kommentar