tirsdag den 1. november 2016

Hindbærsnitte de lux

INGREDIENSER

  • Det skal du bruge:
  • (12-14 stk.)
  • Mørdej:
  • 400 g hvedemel
  • 200 g bagemargarine
  • 100 g florsukker,
  • 1 æg (str. m/l)
  • Fyld:
  • 150-200 g hindbærmarmelade
  • Smørcreme:
  • 60 g blødt smør,
  • 60 g florsukker (gerne med jordbærsmag)
  • 1 tsk. vaniljesukker (kan undlades, hvis der bruges jordbærflorsukker)
  • Topping:
  • 250 g marcipan,
  • ca. 100 g chokolade

FREMGANGSMÅDE

Mørdej:

Bland ingredienserne sammen til en ensartet dej. Lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time. Rul dejen tyndt ud.

Deles i lige brede og lange stykker, som lægges på bageplade(r) med bagepapir.

Bages midt i ovnen i ca. 8 min. ved 220°.

Afkøl.

Fyld:

Smør marmelade på to af stængerne. Læg de to andre ovenpå.

Smørcreme:

Pisk smørcremen sammen med elpisker og fordel den oven på stængerne. Rul til sidst marcipanen tyndt ud og dæk toppen hermed.

Pynt stængerne med chokolade smeltet i en skål over vandbad.

Sæt stængerne koldt i mindst 4 timer. Skæres i snitter på ca. 4 x 8 cm.

Opbevares i lufttæt beholder i køleskab.

Tilberedningstid:

Ca. 5 timer og 30 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

Transporteres i lufttæt beholder.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar