INGREDIENSER
- Det skal du bruge:
- (12-14 stk.)
- Mørdej:
- 400 g hvedemel
- 200 g bagemargarine
- 100 g florsukker,
- 1 æg (str. m/l)
- Fyld:
- 150-200 g hindbærmarmelade
- Smørcreme:
- 60 g blødt smør,
- 60 g florsukker (gerne med jordbærsmag)
- 1 tsk. vaniljesukker (kan undlades, hvis der bruges jordbærflorsukker)
- Topping:
- 250 g marcipan,
- ca. 100 g chokolade
FREMGANGSMÅDE
Mørdej:
Bland ingredienserne sammen til en ensartet dej. Lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time. Rul dejen tyndt ud.
Deles i lige brede og lange stykker, som lægges på bageplade(r) med bagepapir.
Bages midt i ovnen i ca. 8 min. ved 220°.
Afkøl.
Fyld:
Smør marmelade på to af stængerne. Læg de to andre ovenpå.
Smørcreme:
Pisk smørcremen sammen med elpisker og fordel den oven på stængerne. Rul til sidst marcipanen tyndt ud og dæk toppen hermed.
Pynt stængerne med chokolade smeltet i en skål over vandbad.
Sæt stængerne koldt i mindst 4 timer. Skæres i snitter på ca. 4 x 8 cm.
Opbevares i lufttæt beholder i køleskab.
Tilberedningstid:
Ca. 5 timer og 30 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
Transporteres i lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar