Ingredienser:
(kageform 1½ l)
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk eller fløde
- saft og revet skal af 1 økologisk citron
- 2 spsk lakridspulver
Fremgangsmåde:
Sukkeret røres i det bløde smør, til det er hvidt og skummende. Vanillesukker røres i. Derefter røres æggene i et ad gangen, der røres godt mellem hvert æg. Bagepulveret blandes med mel og røres i dejen sammen med mælken. Så deles dejen i to portioner, denne ene lidt større end den anden. Citronskal og –saft røres i den store portion og lakridspulveret røres i den mindre portion dej. En bageform fores med bagepapir eller smøres godt. Citrondejen deles i to og den ene halvdel kommes i bunden af formen. Lakridsdejen kommes oven i og så rør man lidt for at marmorere dejen. Til sidst kommes resten af citrondejen i. Kagen sættes nederst i ovnen, der skal stå på 175 grader. Bages ca. en time(kageform 1½ l)
Små forme mellem 20-40 min bagetid
Ingen kommentarer:
Send en kommentar