lørdag den 17. januar 2015

Regnbue kage med appelsinfrosting


INGREDIENSER

  • Ingredienser:
  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 6 æg
  • 300 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • frosting:
  • 200 g flødeost naturel
  • 100 g smør
  • 6 dl flormelis
  • ¼ tsk. salt
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1 1/2 appelsinskal
  • saft af en halv appelsin

FREMGANGSMÅDE

1. Pisk det bløde smør godt luftigt med sukker og vanlijeessens

2. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt

3. Bland mel og bagepulver og tilsæt lidt ad gangen

4. Pisk godt til en ensartet dej

5. Del dejen i 4 skåle og indfarv med pastafarve – Jeg valgte rød, gul, blå og grøn

6. Kom dejen i 4 engangssprøjteposer og læg først et lag blå dej rundt i form 24 diameter

7. Dernæst sprøjtes den grøn dej jævnt ud i forme – ovenpå den blå dej

8. De sidst 2 lag af den røde og gule dej

9. Bages ved 170 grader C i ca. 45 min ( lille tip: tage et driv vådt viskestykke og læg det om formen, det gør at ydre kanten ikke bages for hurtig, fjernes de sidste 10 min)

10. Lad dine regnbue kage køle af på en rist

Flødeost-glasur: 
1. Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med flormelis. 

2. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd.

3. Tilsæt skal fra appelsin og saft piskkes godt igennem, her kan evt. Tilsættes farve, synes dog selv at der er nok farve i kagen.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar