torsdag den 22. januar 2015

Blåbærtærte med mascarponecreme



INGREDIENSER

  • Tærtedej: 
  • 100 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • Mascarponecreme:
  • 250g mascarpone
  • ¼ l piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk sukker
  • Fyld og pynt: 250 g friske blåbær
  • 1 spsk revet økologisk citronskal

FREMGANGSMÅDE

Tærtedej: Skold mandlerne, og smut dem. Hæld mandlerne i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg, og kør dejen hurtigt sammen. Læg den i køleskabet i 30 min.

Fordel tærtedejen i en springform på 25 cm i diameter (alternativt en firkantet form på 20 x 28 cm). Bag tærtebunden i ovnen, ca. 15-20 min. ved 175°. Dejen skal være gylden.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Pensl tærtebunden med chokoladen, når bunden er afkølet. Lad din blåbærtærte stå køligt, til chokoladen er stivnet.

Mascarponecreme: Pisk mascarponen med piskefløde, vaniljekorn og sukker til en luftig creme. Fordel cremen over den afkølede blåbærtærte.

Pynt: Strø blåbærrene oven på cremen, og riv til slut lidt citronskal over bærrene på din blåbærtærte.

Server blåbærtærte med mascarponecreme som afslutningen på en skøn middag i godt selskab.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar