søndag den 3. november 2013

Solvej's apple crumble

Ingredienser:

Crumble:

  • 115 gram smelte smør
  • 135 gram brun farin
  • 150 gram havergryn
  • 170 gram mel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver

Frugten:

  • 4 æbler
  • 20 g brun farin
  • 1/2 tsk kanel

Karamel sovsen:

  • 100 g sukker
  • 1 dl fløde
  • nødder fx mandler, valnødde, hasselnødde

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåden for crumblen:
Tag en stor skål og put alle ingrenser sammen, rør dem sammen, forsæt ind til det er jævnt, kan også gøres i en røremaskine( vær dog opmærksom på at bruge hænder til sidst for at samle det til små klumpet), hvis du bruger en blender skal du vente med havergryn til du er færdig og så tilføje den.
For frugten:
Tag det 4 store æbler og skær den i bidder ( man kan også bruge anden frugt så som nektariner, pære, appelsiner etc, man kan også godt bruge dåse frugt hvis man ikke har frisk frugt)
Tilføj æblerne til en gryde og tilsæt en smule brun farin og kanel, og hvis du har en smule juice kan være appelsin, æble eller vand. Små koges i 10-15 min, bare ind til frugten er lidt mør
Smør en pande med smør eller spay.
Hak nødder fx mandler, valnødde, hasselnødde.
Læg frugten i et ildfast fad og drys crumblen og så nødder hen over, bages ved 180° i ca 45 min, det kan varier efter hvilken type fad man bruger.
Lav en karamel sovs beståen af sukker og fløde. Smelt sukker over middel varme, når den er smelte til sættes fløden, bemærk her at det vil bruse op, indkoge i ca 10 min. Hvorefter den kommes igennem en sigte ned i en skål.
Når kagen er færdig tilføjes karmel sovsen med et mellem tykt lag.
Servers med vaniljeis eller flødeskum med vanilje
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar