søndag den 2. februar 2014

Hvidløgsknuder



forberedelse 12 stk

INGREDIENSER

  • 500 g Durummel
  • 1½ tsk havsalt
  • 10 g frisk gær*
  • 3 dk vand fra den kolde hane
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 12 upillede hvidløgsfed
  • et nip salt
  • ekstra mel til drysning
  • 1æg pisket sammen med et nip salt

FREMGANGSMÅDE


Kom mel og salt i en stor skål og lav en fordybning i midten. Udrør gæren med lidt vand i en lille skål. Rør olien i, hæld det i fordybningen og arbejd dejen igennem ved tilsættende af resten af vandet til en blød, men ikke klistret dej.
Vend dejen ud på en melet flade og ælt i 10 min. Til den er glat, silkeblød og elastisk. Læg den i skålen igen, dæk med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse ved kølig til normal rumtemperatur. I 1½ -2 timer.
Bag hvidløgefeddene i en forbarmet ovn ved 190 ° i 10 min. Til indmaden er blød og velduftende. Afkøl og pil, tilsæt salt og mos hvidløgene til en grov pure.
Slå den hævede dej ned. Læg den på en melet flade og del den i 12 lige store stykker. Trill dem til ca. 20 cm lange pølser og tryk dem let flade. Smør hvidløgspureen på og bind dem i knuder. Læg dem på bagepladerne med god afstand imellem, dæk løst med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca 45 min. Pensl med æg og bag i en forvarmet ovn ved 220° i 10-15 min. Til de er gyldenbrune og lyder hule, når de bankes i bunden. Afkøl på bagerist


NOTER

Bruges tørgær, blandes 5 g med mel og salten.

















Ingen kommentarer:

Send en kommentar