mandag den 20. juli 2015

Jordbær-tiramisu




INGREDIENSER

  • 1 pakke ladyfingers
  • 2 spsk. kakao
  • en aflang rugbrødsform, ca. 25 x 10 cm
  • Mascarponecreme:
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 250 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde
  • Jordbærcreme:
  • 250 g jordbær
  • 2 dl limoncello (italiensk citronlikør)
  • 1-2 tsk. flormelis
  • Til servering:
  • 150 g jordbær til pynt
  • frisk mynte

FREMGANGSMÅDE


Mascarponecreme: Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en lys og cremet masse. Tilsæt mascarpone, og pisk forsigtigt. Pisk fløden til let skum, og vend det i mascarponecremen.
Jordbærcreme: Skyl jordbærrene, og blend dem sammen med limoncello i en blender til en glat puré. Smag til med flormelis.
Læg ca. 8 ladyfingers i bunden af formen. Fordel 3-4 spsk. jordbærpuré ovenpå. Fordel her på halvdelen af mascarponecremen, og drys med kakao. Gentag på samme måde med lag af ladyfingers, jordbærpuré, mascarponecreme og kakao. Læg de sidste ladyfingers på toppen, og fordel den sidste jordbærpuré øverst. Sæt din jordbær-tiramisu på køl i mindst 8 timer eller gerne natten over.
Vend forsigtigt din jordbær-tiramisu ud på et fad, og anret med ekstra jordbær og lidt frisk mynte. Servér evt. med et glas iskold limoncello til.
Tip: Ladyfingers (savoiardi) er sprøde og aflange italienske kager, som kan købes i velassorterede supermarkeder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar