torsdag den 29. oktober 2015

Halloween cupcakes



INGREDIENSER

  • Appelsin:
  • 40 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • 1 dl mælk
  • Skallen fra 1/2 øko appelsin
  • Chokolade:
  • 150 gram mel
  • 30 gram kakao
  • 200 gram sukker
  • 65 gram smør, usaltet
  • 1,8 dl mælk
  • 2 æg
  • 1,5 tsk vanille
  • 2 tsk bagepulver
  • en lille smule salt
  • 75 hakket chokolade af god kvalitet
  • Evt. 1 dl hakkede valnødder – kan udelades
  • Appelsin/mascarpone frosting:
  • 250 g hjemmelavet mascarpone
  • 1/2 øko appelsin (skal og frugtkød)
  • 1/2 vaniljestang (korn og stang)
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • Lidt pastafarve til at give den gul-orange farve

FREMGANGSMÅDE

Appelsin:
Smør, mel, appelsinskal, bagepulver, vanilie og sukker røres sammen i en skål.Ægget tilsættes, og der piskes grundigt.
Mælk og appelsinsaft hældes i, og der piskes til dejen er fin og blød.
Dejen kommes i en sprøjtepose, 

Chokolade:
Forvarm først ovnen til 170 grader, så er den klar når dejen er færdig.
Dejen skal mixes i to omgange, i to forskellige skåle, som derefter blandes sammen. Først pisker du alle de tørre ingredienser sammen med smør, du skal piske indtil det er godt blandet sammen.
Derefter pisker du æg og mælk sammen i en anden skål, og når de er godt blandet sammen så hælder du indholdet fra den anden skål over i. Pisk igen indtil du har en glat og ensartet blanding.
Derefter vender du den hakkede chokolade i, og nødder hvis du synes. Vend forsigtigt med en spatel.
Brug din form så kom appelsindejen i midten og chokoladen i ydrekanten
Bages ved 175 grader i ca 25 min.
Køles og tages ud af formen
Frosting:
Tag 1 spsk af sukkeret og vend sammen med kornene fra vaniljestangen. Kom vaniljesukkeret op i gryden, sammen med resten af sukkeret og den tomme vaniljestang.
Lad det hele koget op, og skum af. Lad blandingen koge ved svag varme indtil alt vandet er fordampet (ca 15-30 minutter).
Når appelsin-culisen er kogt færdig tages vaniljestangen op af blandingen. Appelsin-culisen blendes den grundigt, og vendes igennem en sigte. Lad appelsin-culisen køle af i køleskabet.
Når appelsin-culisen er helt kold, så røres den sammen med den hjemmelavede mascarpone. Rør godt igennem, så frostingen bliver let og luftig.
Rør evt. lidt pastafarve i, hvis du ønsker farven mere gul eller orange.


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar