tirsdag den 1. marts 2016

Cheesecake med rabarbergele

INGREDIENSER

  • Ingredienser
  • Bund
  • 175 g digestive kiks
  • 1 spsk. sukker
  • 50 g Marcipan 
  • 100 g smeltet smĆør
  • Fyld
  • 500 g flĆødeost
  • korn af ½ vaniljestang
  • 2 dl sukker
  • 3 smĆ„ Ʀg
  • GelĆ©
  • 500 g rabarber , i grove stykker
  • 3 dl sukker
  • 3 spsk. limesaft
  • 1/4 dl vand
  • 5 blade husblas

FREMGANGSMƅDE


TƦnd for ovnen pĆ„ 175°C.
Knus kiksene og bland dem med sukker og revet marcipan. Smelt smørret og bland det i kikseblandingen. Tryk kikseblandingen godt fast i bunden af en springform (ca. 24 cm). Sæt formen med kikseblandingen i køleskabet mens du laver fyldet.
Pisk flødeost med vanilje og sukker. Tilsæt æggene et ad gangen. Hæld fyldet i formen og bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 60 minutter, eller til den har sat sig.
Tag kagen ud, lad den køle lidt pÄ køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
Kom rabarber, sukker, limesaft og vand i en kasserolle og lad det simre i 20 minutter, og derefter trƦkke i 20 minutter. Sigt og lun lidt af saften.
Udblød husblassen i koldt vand. Smelt den i den lune saft. Rør al saften sammen og sæt geléen koldt lidt. Ca. 30 minutter, men rør jævnligt, for at sikre dig at den ikke begynder at sætte sig.
Hæld den afkølede (men ikke stivnede) gelé pÄ kagen og sæt kagen tilbage i køleskab i mindst 1 time, eller gerne til næste dag
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar