INGREDIENSER
- 250 g hvedemel
- 4 tsk bagepulver
- 50 g mozzarella
- 1nip fint salt
- 50 g smør
- ca 1¼ dl mælk
- 1 æg eller mælk til pensling
FREMGANGSMÅDE
1. Sigt mel, bagepulver og salt sammen. Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til dejen ligner brødkrummer. Hæld mælk i og saml hurtig dejen med en gaffel. Tilsæt osten. Den skal være blød og klistret. Hæld dejen ud på et melet bord.
Dejen kan blandes på køkkenmaskine efter samme principper, men pas på ikke at køre længere end lige akkurat nødvendigt.
2. Drys mel på dejen og tryk den til en bold. Tryk den flad i ca. 2 cm's tykkelse og udstik scones med et glas eller udstikker med glat eller bølget kant ca. 5 cm i diameter. Læg de udskårne scones på bagepapir på en plade og pensl dem med sammenpisket æg eller mælk.
3. Bag dem lige under midten i ovnen ved 220° C i 12-14 min, til de er kævede, gyldne og gennembagt. Scones kan fryses, men de er så hurtige at lave, at der ikke er nogen grund til at lade dem tage plads op i frusterende.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar