mandag den 30. december 2013

Marshmallows


INGREDIENSER

  • 2 dl vand
  • 400 gram sukker
  • 1 stang vanille
  • 20 blade husblas (34 gram)
  • 200 gram flormelis
  • Evt. Frugtfarve efter humør, vær opmærksom på at der skal den del i da det bliver meget lyst

Fremgangmåde



Læg husblassene i blød i koldt vand.
Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Kom vanillekornene fra de flækkede vanillestænger i vandet.
Lad det koge i 20 minutter. (Til 110 grader C.)
Kom husblassen i og rør rundt indtil det hele er smeltet, her tilsættes frugtfarven også hvis man vil have det
Tag det af varmen og lad det køle af i 10 minutter (til 100 grader).
Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
Pisk sukkermassen med en røremaskine eller håndmixer. Pisk i laaang tid. Indtil det er meget tykt. Der skal både piskes luft ind og det skal køle af.
Jeg pisker ca. et kvarter med min Kitchenaid ved næsthøjeste indstilling.
Hæld sukkermassen over i bradepanden med flormelisen. Bred det ud i et jævnt lag. Ca. 2 - 2 1/2 cm tykt.
Strø mere flormelis ud over sukkermassen.
Lad den køle af til det er helt koldt.
Vend den evt. ud på et bord.
Del den så op i tern ved at klippe med en saks eller ved at skære med en olieindsmurt kniv. En rund pizzakniv kan også bruges.
Kog vand og sukker til 110  grader
Sigt 100 gram florsukker 
Pisk på næst højste trin i min 15 min
Den mister meget farve 
Den må ikke løbe når du løfter riset
Drys de sidste 100 gram florsukker 
Efter 1 time afkølning min, skær ud med en pizzakniv
Vendes straks i florsukker da de ellers klister sammen
Lægges i en lufttæt pose.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar