søndag den 23. februar 2014

La Glace blomstereng

hvidvinsfromage med blomster i gele

INGREDIENSER

  • Lagkagebunden:
  • køb en færdig bund
  • vincreme:
  • 100 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 2½ dl sød hvidvin fx Riesling
  • 4 past. æggeblommer
  • 5 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • vingele:
  • 3 blade husblas
  • 2½ dl sød hvidvin
  • 25 g sukker
  • Dekoration:
  • tørrede spiselige blomsterblade efter eget valg kan købes i helsekost

FREMGANGSMÅDE


Kog halvdelen af sukkeret sammen med citronsaften og hvidvinen i 2-3 min. Pisk æggeblommerne skummende og hvide med resten af sukkeret. Hæld vinblandingen i æggemassen under kraftig piskning. Smelt den udblødte husblas og rør det i cremen. Pisk fløden og vend flødeskummet forsigtigt i.
Læg Lagkagebunden i en springform og hæld cremen over. Stil kagen koldt, til cremen er næsten helt stivnet. Anret de tørrede blomsterblade på kage og pres dem forsigtigt fast i cremen. Sæt kagen på køl igen.
Udblød husblas og smelt den i lidt af vinen. Rør sukkeret og resten af vinen i. Hæld vingeleen forsigtigt over kagen. Stil kagen koldt ca. 1 time, til geléen er stivnet.
Pynt:
Morgenfrueblade tørret købes hos helsebutikker.
Sommerfugle er lavet af en tynd rødvin og husblas og så stukket ud.
Fløden er lavet med lidt karamelsovs i.















Ingen kommentarer:

Send en kommentar