INGREDIENSER
- 250 g hindbær
- 2 tsk. citronsaft
- 40 g flormelis
- 150 g digestive kiks
- 75 g smør , smeltet
- 100 g Original ODENSE Marcipan
- 5 blade husblas
- 100 g ODENSE Hvid Chokolade
- 400 g flødeost
- 200 g sukker
- 2 dl piskefløde
- 300 g creme fraiche 38%
- 3 æggehvide(r)
- hindbær til servering
- ODENSE Hvid Chokolade til pynt
FREMGANGSMÅDE
1
Blend hindbær, citronsaft og flormelis. Sigt puréen og sæt den i køleskab indtil brug.
2
Knus kiksene og bland dem med smør. Vend små tern af marcipan i. Pres kiksemassen i bunden af en springform (ca. 26-28 cm). Sæt bunden i køleskab indtil brug.
3
Læg husblassen i koldt vand til den er blød. Smelt den over vandbad i det vand der hænger ved lige inden brug. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk imens flødeost og sukker med en elpisker. Pisk husblas og hvid chokolade i.
4
Pisk piskefløde og cremefraiche sammen til massen er glat og stiv. Vend den sammen med flødeostemassen. Pisk æggehviderne stive og vend dem med ostemassen. Vend forsigtigt hindbærpuréen i massen (gem 2-3 spsk.) Bland det ikke helt sammen, men lad massen være marmoreret. Fyld massen i springformen, hæld den sidste rest hindbærpuré i og tegn i den med en tandstik eller et træspyd, så den bliver flot marmoreret på toppen.
5
Dæk forsigtigt kagen til og lad den sætte sig i køleskabet til næste dag. Pynt kagen med friske hindbær og høvler af hvid chokolade. Servér kagen iskold.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar