torsdag den 29. maj 2014

Hindbær cheescake

INGREDIENSER

  • 250 g hindbær
  • 2 tsk. citronsaft
  • 40 g flormelis
  • 150 g digestive kiks
  • 75 g smør , smeltet
  • 100 g Original ODENSE Marcipan
  • 5 blade husblas
  • 100 g ODENSE Hvid Chokolade
  • 400 g flødeost
  • 200 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 300 g creme fraiche 38%
  • 3 æggehvide(r)
  • hindbær til servering
  • ODENSE Hvid Chokolade til pynt

FREMGANGSMÅDE


1
Blend hindbær, citronsaft og flormelis. Sigt puréen og sæt den i køleskab indtil brug.
2
Knus kiksene og bland dem med smør. Vend små tern af marcipan i. Pres kiksemassen i bunden af en springform (ca. 26-28 cm). Sæt bunden i køleskab indtil brug.
3
Læg husblassen i koldt vand til den er blød. Smelt den over vandbad i det vand der hænger ved lige inden brug. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk imens flødeost og sukker med en elpisker. Pisk husblas og hvid chokolade i.
4
Pisk piskefløde og cremefraiche sammen til massen er glat og stiv. Vend den sammen med flødeostemassen. Pisk æggehviderne stive og vend dem med ostemassen. Vend forsigtigt hindbærpuréen i massen (gem 2-3 spsk.) Bland det ikke helt sammen, men lad massen være marmoreret. Fyld massen i springformen, hæld den sidste rest hindbærpuré i og tegn i den med en tandstik eller et træspyd, så den bliver flot marmoreret på toppen.
5
Dæk forsigtigt kagen til og lad den sætte sig i køleskabet til næste dag. Pynt kagen med friske hindbær og høvler af hvid chokolade. Servér kagen iskold.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar