søndag den 1. juni 2014

Hjemmebagt og sunde boller


INGREDIENSER

  • 200 g hakket frosset/ frisk spinat 
  • 2½ dl kogende vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl cultura
  • 50 g gær
  • 2 spsk. rapsolie (eller anden olie)
  • 150 g revne gulerødder (2-3 stk.)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1½ dl rugmel
  • 7½-8 dl hvedemel

FREMGANGSMÅDE


Kom spinatkuglerne i en stor skål, og hæld kogende vand over. Rør, til de er optøet. Rør cultura og salt i. Smuldr gæren, og rør den i.
Tilsæt revne gulerødder, olie, solsikkekerner og rugmel, og rør godt. Kom hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klistret, men ikke våd.
Rør godt i et par minutter. Lad dejen hæve under et viskestykke i 15 minutter. Tag en stor ske, og dyp den i mel.
Form store uregelmæssige boller, og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Drys med mel eller solsikkekerner.
Lad dem igen hæve i 20 minutter. Bag de sunde boller midt i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på rist.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar