søndag den 1. juni 2014

Foccacia med rosmarin og timian



INGREDIENSER

  • 25 g. gær
  • 4 dl. lunken vand
  • ½ dl. olivenolie
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 200 g. Durum mel
  • 100 g. fuldkornshvedemel
  • 200 g. hvedemel
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 4 kviste frisk timian
  • 1 spsk. citronflagesalt
  • 2 spsk. olivenolie - til skålen

FREMGANGSMÅDE


Smuldr gæren i en stor skål og rør den ud i det lunkne vand. tilsæt herefter olie, salt og sukker og rør det sammen- kom derefter durummelet og fuldkornshvedemel i og rør det glat. Lad stå i en halv time til det begynder at boble lidt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt til den ikke klistrer længere.
Kom i en skål med 2 spsk. olivenolie og vend dejen rundt, så den bliver fedtet godt ind.
Lad hæve i to timer.  Vend herefter dejen ud på en plade med bagepapir og glat den ud til en cirkelform. Drys de friske urter over og tryk det ned med fingrene.Drys med flagesalt og stænk med lidt olie.
Bages i en forvarmet ovn til 190 grader i ca, 25 min. på nederste rille til det begynder at blive gyldent.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar