INGREDIENSER
- Det skal du bruge:
- 225 g smør
- 225 g sukker
- 4 æg
- 225 g hvedemel
- 2½ tsk. bagepulver
- 100 g hakket hvid chokolade
- 75 g hakkede mandler
- 2 dl rabarberkompot (se opskrift nederst på siden)
- Lidt flormelis til pynt
- Det skal du bruge:
- 500 g rabarber
- 2 usprøjtede lime
- ½ dl vand
- 300 g sukker
- 2 spsk. friske estragonblade
FREMGANGSMÅDE
Dejen:
Pisk smør, sukker og æg godt sammen, tilsæt mel og bagepulver og pisk det hele sammen. Rør chokoladen og mandlerne i og hæld dejen i små papirforme. Kom en klat rabarberkompot i hver muffin og bag kagerne i 20 min. ved 175°. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, inden de serveres med et drys flormelis.
Kompotten:
Rens rabarberne og skær dem ud i 3 cm lange stykker. Riv skallen af limene og pres saften af frugterne. Kom limeskal og -saft, vand og sukker i en gryde og giv det et opkog. Tilsæt rabarberne og bring det hele til kogepunktet igen. Tilsæt hakket estragon og lad det simre i et par minutter, før gryden tages fra varmen, og kompotten afkøles. Sigt væden fra kompotten og kog den ind til en sirup. Lad siruppen køle af og rør den i kompotten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar