INGREDIENSER
- Dej
- 20 g gær
- 6 dl lunken mælk
- 1 stort æg + 1 æg til pensling
- 150 g rørsukker
- 200 g smeltet, afkølet smør
- 2 spsk. vaniljesukker
- 1150 g mel
- Remonce
- 150 g smør med stuetemperatur
- 200 g mørkt muscovadosukker
- 3 spsk. kanel.
- Glasur
- 350 g flormelis rørt op med lidt koldt vand
FREMGANGSMÃ…DE
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, rørsukker, afkølet smør, vaniljesukker og mel. Ælt dejen til dine kanelsnegle grundigt sammen – det er nemmest i en køkkenmaskine – og sæt dejen, til dine kanelsnegle, til hævning pÃ¥ et lunt sted, indtil den har fordoblet sin størrelse.
Læg bagepapir i en bradepande på ca. 35 x 40 cm, så det når op ad siderne. Drys et tyndt lag mel ud på køkkenbordet og rul dejen ud til en plade på ca. 50 x 60 cm.
Rør ingredienserne til remoncen sammen og smør blandingen ud over dejen til dine kanelsnegle.
Del dejen til dine kanelsnegle pÃ¥ den lange led, sÃ¥ du fÃ¥r to stykker pÃ¥ hver ca. 25 x 60 cm. Rul de to dejstykker fra den brede side og skær dem i skiver pÃ¥ ca. 3 cm’s tykkelse, sÃ¥ du fÃ¥r rÃ¥ kanelsnegle.
Læg dine kanelsnegle, så de fylder bradepandens bund, pensl overfladen med sammenpisket æg og lad de rå kanelsnegle efterhæve i en halv time på et lunt sted.
Bag dine kanelsnegle i ca. 25 min. ved 190° (ikke varmluft). Tiden afhænger lidt af din ovn, sÃ¥ hold øje med bagværket – kanelsnegle skal være lækkert brune ovenpÃ¥.
Rør en sej glasur af flormelis og lidt koldt vand og dryp den i et fint mønster over hele overfladen.
Nyd dine kanelsnegle lune – da smager de allerbedst.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar