torsdag den 24. november 2016

Kanelsnegle med remonce

INGREDIENSER

  • Dej
  • 20 g gær
  • 6 dl lunken mælk
  • 1 stort æg + 1 æg til pensling
  • 150 g rørsukker
  • 200 g smeltet, afkølet smør
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 1150 g mel
  • Remonce
  • 150 g smør med stuetemperatur
  • 200 g mørkt muscovadosukker
  • 3 spsk. kanel.
  • Glasur
  • 350 g flormelis rørt op med lidt koldt vand

FREMGANGSMÃ…DE

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, rørsukker, afkølet smør, vaniljesukker og mel. Ælt dejen til dine kanelsnegle grundigt sammen – det er nemmest i en køkkenmaskine – og sæt dejen, til dine kanelsnegle, til hævning pÃ¥ et lunt sted, indtil den har fordoblet sin størrelse.

Læg bagepapir i en bradepande på ca. 35 x 40 cm, så det når op ad siderne. Drys et tyndt lag mel ud på køkkenbordet og rul dejen ud til en plade på ca. 50 x 60 cm.

Rør ingredienserne til remoncen sammen og smør blandingen ud over dejen til dine kanelsnegle.

Del dejen til dine kanelsnegle pÃ¥ den lange led, sÃ¥ du fÃ¥r to stykker pÃ¥ hver ca. 25 x 60 cm. Rul de to dejstykker fra den brede side og skær dem i skiver pÃ¥ ca. 3 cm’s tykkelse, sÃ¥ du fÃ¥r rÃ¥ kanelsnegle.

Læg dine kanelsnegle, så de fylder bradepandens bund, pensl overfladen med sammenpisket æg og lad de rå kanelsnegle efterhæve i en halv time på et lunt sted.

Bag dine kanelsnegle i ca. 25 min. ved 190° (ikke varmluft). Tiden afhænger lidt af din ovn, sÃ¥ hold øje med bagværket – kanelsnegle skal være lækkert brune ovenpÃ¥.

Rør en sej glasur af flormelis og lidt koldt vand og dryp den i et fint mønster over hele overfladen.
Nyd dine kanelsnegle lune – da smager de allerbedst.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar