torsdag den 24. november 2016

Verdens bedste chokolade kage




Kilde http://www.franciskasvakreverden.no/2016/11/11/verdens-beste-sjokoladekake-2/

INGREDIENSER

  • 4 æg
  • 75 g Muscavadosukker eller mørk rørsukker
  • 75 g granuleret sukker
  • 100 g smør
  • 1,5 ml piskefløde
  • 350 g god mørk chokolade
  • 50g mælkchokolade i god kvalitet
  • 50 g mel
  • 1 tsk ægte vanilje ekstrakt eller frø fra en vanille pod
  • Nogle flormelis til pynt

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 190 grader varm luft. Eller 200 grader over og under opvarmning.

Smør en kvadratisk form, som er omtrent 20 x 20 cm eller en fjeder form, som er ca. 23 cm i diameter. Dress den med bagepapir.

Pisk æg og sukker sammen i hånden.

Tag frøene ud af vaniljestangen. Put smør, aromaen og fløde i en gryde. Varm op blandingen bare begynder at simre.

Tag gryden fra varmen og tilsæt chokoladen. Omrør indtil blandingen er glat og chokoladen er fuldstændig opløst. Tilsæt æggemassen og mel.

Hæld dejen i formen.

Bages i ovnen i 20-30 minutter. Check ofte!

Hele hemmeligheden bag denne kage er bagetid! Tjek derfor allerede efter ca. 20 minutter.

Kagen bør dog ikke helt stegt. Det skal være stegt, at overfladen, sider og bund er faste, men centret skal forblive blød og flydende, når du tager den ud af ovnen.

Drys med flormelis.

Serveres varm med vanilleis eller nypisket fløde og friske jordbær.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar