torsdag den 24. november 2016

Rashas marmor-cheesecake med hvid chokolade

INGREDIENSER

  • 200 g digistive-kiks
  • 50 g nødder
  • 25 g mørk chokolade
  • 2 spsk. smør
  • Cheesecake-blanding
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • Korn fra en stang vanilje
  • 400 g flødeost naturel - light flødeost kan vælges for en fedtfattig version
  • 1 dl fløde
  • 500 g cremefraiche 18 % - 9 % kan vælges for en fedtfattig version
  • 3 spsk. mel
  • Kakaopulver - kan undlades, hvis man ønsker en ensfarvet cheesecake
  • Hvid chokoladeganach
  • Lidt fløde
  • 250 g hvid chokolade
  • Pynt
  • Friske bær
  • Hvid chokolade
  • Prøv også den eksotiske cheesecake med passionsfrugt

FREMGANGSMÅDE


Kiksebund: Knus kiksene sammen med nødder og chokolade, tilsæt smør og pres blandingen godt sammen i bunden af en springform med en diameter på 28 centimeter.
Cheesecake-blanding: Begynd med at piske æg med sukker og vanilje i mindst 10 minutter til en meget cremet konsistens. Tilsæt dernæst flødeost, fløde, cremefraiche og til sidst mel. Pisk massen i 3 minutter, indtil der ingen klumper er.
Hæld 3⁄4 del af blandingen over kiksebunden gennem en si, dernæst tilsættes kakaopulver i den sidste del af blandingen, der hældes over den lyse kageblanding, så man får en marmoreffekt. Brug gerne en ske til at skabe mere effekt.
Kagen bages i 35 minutter ved 175º. Stil ovnen på over- og undervarme. Varmluft anbefales ikke.

Hvid chokoladeganach: Varm fløden op og tilsæt chokolade. Kom ganachen på den kolde cheesecake. Det er bedst at lave cheesecaken dagen før, man skal severe den.
Pynt: Lige før severing pyntes cheesecaken med friske bær og smeltet hvid chokolade på toppen.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar