Grunddej :
- 125g smør
- 100g sukker
- 100g brun farin
- 1 helt æg
- 200g mel
- 2-3 tsk. Vanille sukker
- 2-3 tsk. Bagepulver
Fyld efter smag og behag:
- End bedste- 150g hakket chokolade
- Klassikeren- havregryn og rosiner
- Den sjove- abrikos og havregryn
- Den raffinerede - abrikos og hvid chokolade
- Den onde- 100g hakket mørkt chokolade og 50g revet marcipan
Fremgangsmåde:
Køreplan:Smør, sukker, farin piskes sammen
Æg tilsættes
Mel,vanille,bagspiller blandes sammen og røres i.
Fyld (frit valg) kommes i
Lægges på bagepapir med stor ske (eller tag nogle klumper i hånden) ikke rulle for meget med dejen, og klem dem ikke flade... De flader ud af sig selv.
Bages i 8-10 min i varm ovn (mindst 200 grader), til de er gyldne.
Det er vigtigt at de ikke bliver for mørke i ovnen. S bliver de for hårde, når de bliver kolde. De skal være sprøde udenpå og bløde indeni......
Ingen kommentarer:
Send en kommentar