onsdag den 27. november 2013

3 slags småkager



forberedelse 120 stk

INGREDIENSER

  • 1000 gram Hvedemel
  • 750 gram Smør
  • 375 gram Sukker
  • 2 Æg
  • 0.5 tsk. Vanillesukker
  • Fyld:
  • 25 gram Mandler, smuttede
  • 25 gram Mørk chokolade 44%
  • 25 gram Kakao
  • 1 Æg

FREMGANGSMÅDE


Mel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres med have sin normale konsistens. Dejen rulles ud til en tyk pølse og deles i 3 lige store dele.
Dej 1.
Æltes med hakkede mandler, og dejen rulles ud i pølsefacon og trykkes trekantet. Efter afkøling skæres dejen i skiver og anbringes på en let smurt plade.

Dej 2.
Æltes med hakket chokolade forsigtigt i, og dejen rulles ud i pølsefacon og trykkes oval. Skæres i skiver efter afkøling og anbringes på en let smurt plade.

Dej 3.
Dejen deles i to lige store dele, og i den ene del indarbejdes 25 g. kakao. De to dejstykker rulles ud i to lige store firkanter, stryges på oversiden med æggestrygelse og lægges oven på hinanden, og rulles sammen som en roulade og skæres efter afkøling ud i skiver og sættes på en let smurt bageplade.

Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 6 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten
Når kagerne er bagt, sættes de til afkøling på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar