søndag den 29. december 2013

Blød fransk nougat med pistacienødder



INGREDIENSER

  • 160 g honning
  • 260 g sukker
  • 80 g vand
  • 50 g glukose
  • 40 g pasteuriserede æggehvider
  • 40 g sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • en knivspids salt
  • cirka 200 g usaltede pistacienødder – eller andre nødder
  • 100 g mørk chokolade
  • Lidt flormelis

FREMGANGSMÅDE


Hæld honning, sukker, vand og glukose i en gryde og lad det koge ved middelvarme – til det har en temperatur på 152 grader.
Rist pistacienødder (evt. andre nødder) let i ovnen.
Pisk æggehvider og sukker til marengs.
Tilsæt salt og kornene fra vaniljestangen.
Hæld den 152 grader varme sukkermasse i en tynd stråle ned i marengsen, mens du pisker.
Pisk i cirka 10 min – til massen får en sej og luftig konsistens.
Tilsæt nødderne, og vend massen ud på en silikonemåtte/bagepapir drysset med flormelis. Den er meget at få ud af skålen.
Rul nougaten ud med en kagerulle, og sæt den i køleskabet natten over.
Skær den ud i ønskede stykker med en skarp kniv dyppet i varmt vand.
Overtræk/pensl stykkerne med smeltet mørk chokolade, og drys med hakkede pistacienødder.
Pak nougaten ind i køkkenfilm/madpapir, og opbevar den et tørt sted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar