INGREDIENSER
- Det skal du bruge:
- (8 personer)
- Mørdej:
- 150 g koldt smør
- 240 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 æg
- ½ spsk. koldt vand
- Fyld:
- 12 æbler
- Saft af 1 citron
- 50 g smør
- 4 spsk. sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- Pynt:
- Æg, mælk og rørsukker til pensling
- Evt. flødeskum til servering
FREMGANGSMÅDE
Kom koldt smør, mel og flormelis i en foodprocessor, og kør dejen igennem til en mørdej. Tilsæt æg og vand, og kør igen.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Fyld:
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både. Læg bådene i citronsaft, og bland godt.
Steg æblerne på en stor stegepande i smør, sukker og krydderier.
Hæld æblerne ud på et fad, og lad dem afkøle.
Del mørdejen i to dele, den ene lidt større end den anden. Strø mel på bordet, og rul den største del mørdej ud på bordet i en cirkel, som er cirka 30 cm i diameter og cirka ½ cm tyk. Rul dejen over kagerullen, og læg den i en rund form. Tryk forsigtigt langs kanten, og lad overskydende dej blive hængende.
Læg de stegte æbler i tærteformen. Rul resten af dejen i en cirkel på 25 cm i diameter.
Pisk æg og mælk sammen, og pensl dejkanten i formen. Læg det udrullede låg over. Klem kanten sammen med fingrene, og fjern overskydende dej.
Pensl låget med æggeblandingen. Drys rørsukker på. Skær små snit, eller lav små huller i låget, og bag tærten nederst i ovnen på 180° i cirka 35 minutter. Drys evt. flormelis på kagen inden serveringen, og servér gerne med flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar