INGREDIENSER
- 2 dl øl
- 2 dl tranebær
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl græskarfrø
- 50 g gær
- 2 dl fuldkornsmel
- ca. 700 g protein mel 00
- 5 dl lunken vand
- 1/2 tsk salt
- Pynt
- Æg og sesamfrø
FREMGANGSMÅDE
Bland frø i en skål og hæld øl hen over og lad trække i 30 min.
Opløs gæren i lidt af vandet, tilsæt resten af vandet, fuldkornsmel, tranebær, salt, frø og øl. ælt det hele sammen, ca 10 min.
Tilsæt nu melet, dejen skal slippe skålen (tilsæt mere mel hvis der er nødvendig).
Lad det hæve i 40 min. Del dejen i to og læg dem i smurte forme og efterhæves i 40 min. Penls med æg og drys sesam( husk at når du bager i form at snit langs brødet). Bages ved 180 grader i ca. 30 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar