lørdag den 16. maj 2015

Luftige fuldkornsboller




INGREDIENSER

  • 50 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 250 g fuldkornsmel eller havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • ca. 500 g hvedemel

FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt fuldkornsmelet. Tilsæt derefter salt og honning.

Rør hvedemel i lidt efter lidt, og ælt dejen grundigt, til den har en passende konsistens. Tilsæt mere mel, hvis det er nødvendigt.

Lad dejen hæve under et fugtigt klæde i ca. 40 minutter.

Form dejen til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve igen i 40 minutter - så bliver de dejligt luftige.

Bag fuldkornsbollerne ved 200 grader i ca. 18-25 minutter (afhænger af ovnen).






Ingen kommentarer:

Send en kommentar