lørdag den 16. maj 2015

Speltbrød


INGREDIENSER

  • 25 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 2 dl fuldkonsspelt
  • 10-12 dl sigtet speltmel
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl solsikkekerner
  • 50 g hakkede valnødder

FREMGANGSMÅDE

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning, det grove mel, frø og nødder. Rør næsten alt melet i lidt ad gangen. Rør i dejen ca. 10 min., gerne i en køkkenmaskine, til den slipper skålen. Kom evt. lidt mere mel i. Drys mel over dejen og lad den hæve tildækket 1 time på et lunt sted. Form dejen til to aflange brød, sno dem evt. Læg dem på en plade med bagepapir. Tænd ovnen på 250º og lad brødene hæve, til ovnen er varm. Bag brødene midt i ovnen 10 min., sænk temperaturen til 220º og bag dem yderligere 10-15 min., til de er gennembagte og gyldne. Lad dem køle af på en rist under et viskestykke.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar