INGREDIENSER
- Fyld:
- 150 g sukker
- 1/8 tsk salt
- 480 ml sødmælk
- 120 ml fløde
- 55 g farin
- 2 æggeblommer
- 30 g majsstivelse
- 1 tsk vanilla
- Tærtedej:
- 250 g hvedemel
- 227 g smør
- 1/2 tsk salt
- 4 tsk koldt vand
FREMGANGSMÅDE
Tærtendejen:
Tærtedej: Hæld mel, smør ig salt i en foodprocessor og kør dejen hurtigt sammen tilsæt vand ig kør færdig. Læg den i køleskabet i 30 min.
Fyld:
Tilsæt sukker, salt, sødmælk, æggeblommer og fløde i en gryde og varm det op. I en anden gryde tilsæt farin og majsstivelse. Gradvis tilsæt det varme ned i farin/majsstivelse og pisk over medium varme i ca 5 min. Lad den simmer i et min og tilsæt vanilla. Hæld det med i tærten dejen, drys lidt kanel og muskatnød. Bag i 225 grader i 50-60 min, til den er gylden. Tjek efter 45 min, når den ikke er så jiggle er den færdig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar