INGREDIENSER
- Rabarber cupcakes
- (Ca. 10-12 stk.)
- ½ polynesisk vaniljestang
- 200 g sukker
- 200 g stuetempereret smør
- 6 stuetempereret æg
- 150 g hvedemel
- 30 g fint hakket mandler
- Smagsneutral olie til at smøre formene med (fx majsolie)
- Råsyltede rabarber
- 100 g rabarber
- 50 g flormelis
- Icing
- 200 - 250 g flormelis
- ½ dl past. æggehvider
- Rabarbersaften fra de råsyltede rabarber
FREMGANGSMÅDE
Begynd med de råsyltede rabarber: Skyl rabarberne og snit dem fint. Bland de ordnede rabarberstykker med flormelissen og lad dem trække 1 times tid.
Lav dejen:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas med en paletkniv kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.
Pisk vaniljesukker, sukker og stuetempereret smør luftig med en håndmikser. Pisk de stuetempererede æg i et ad gangen.
Passér de råsyltede rabarber gennem en sigte - gem saften til icingen. Drys to spiseskefulde af melet over de drænede rabarberstykker og vend rundt. Kom de melede rabarber og de fint hakkede mandler i dejen. Vend det hele forsigtigt rundt.
Smør 10 - 12 metal- eller alu-muffinforme jævnt. Læg papirmuffinkapsler i. Fordel dejen i kapslerne, således at de bliver fyldt op til 1 centimeter fra kanten. Bag kagerne i en 185 grader varm ovn i 15-18 minutter, til de giver efter ved et let tryk. Tag dem ud og afkøl dem let.
Icing:
Passér flormelissen gennem en sigte. Pisk den sigtede flormelis og æggehviderne luftigt med en håndmikser. Tilsæt til sidst rabarbersaften. Kom icingen i en sprøjtepose med stjernetylle og fordel den på de afkølede cupcakes. Flamber det øverste af icingen en anelse med en bunsenbrænder. De færdige cupcakes må ikke stables.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar