torsdag den 11. juni 2015

Syrenkage med friske blomster


INGREDIENSER

  • Kage
  • smør og rasp til formen
  • 4 æg
  • 400 g sukker
  • 2 dl koldt vand
  • 240 g hvedemel
  • 20 g bagepulver
  • lidt smør
  • Syrensirup
  • 2 dl vand
  • 3-4 klaser syrenblomster
  • ca. 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 50 g sukker
  • Glasur:
  • 200 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • ca. 4 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk violekstrakt
  • syrenblomster til pynt

FREMGANGSMÅDE

Kage
Tænd ovnen på 175°. Smør en form, som kan rumme 1½ l, og drys den med et fint lag rasp. Pisk æg og sukker luftigt. Bland vand, mel og bagepulver i æggemassen. Hæld dejen i formen, bag kagen i 20 min., og lad kagen køle af.

Syrensirup
Kog vandet. Læg syrenklaserne i sammen med citronsaft og sukker, og lad det reducere. Lav siruppen lige før, du laver glasuren, så den ikke når at blive brun.

Glasur
Smelt smørret i en gryde, og lad det afkøle. Pisk æg og sukker sammen, og varm det lidt op. Når blandingen tykner let, er den klar. Tilsæt så vanilje, violekstrakt og syrenafkoget. Bred glasuren ud over den afkølede kage, og pynt med syrenblomster.

Tip
Du kan også lave siruppen med andre spiselige blomster som fx hyldeblomster, hybenroser eller en blanding af roser og lavendel.

For mange blomster kan give en lidt bisk smag












Ingen kommentarer:

Send en kommentar