torsdag den 19. januar 2017

Oreos Cheescake






Kilde Mig selv

INGREDIENSER

  • Bunden:
  • 50 hvid chokolade
  • 300g Oreos (fjern creme i mellem kiks og sæt tilside
  • 100g Smelte smør
  • 25 g sukker
  • 75 g smør
  • en springform, 20 cm i diameter
  • Ostecreme:
  • 4 blade husblas
  • 250 g frosne hvide hindbær, optøede
  • 400 g flødeost naturel
  • 100 g Creme fraiche
  • Kornene af 1/2 stang
  • 150 g flormelis
  • Gelé:
  • 2 blade husblas
  • 1½ dl hindbærpuré (laves sammen med ostecremen)
  • 50 g sukker

FREMGANGSMÅDE


Hak hvid chokolade groft, Oreos og sukker i en foodprocessor eller minihakker. Blend det hele fint. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld det i kikseblandingen, mens du fortsat blender.
Fyld kiksemassen i den lille springform, og tryk massen godt sammen, til du har en kompakt kagebund drys den hvide chokolade over bunden. Lad kiksebunden sætte sig i køleskabet, mens du forbereder ostecremen.

Ostecreme: Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter.
Kog hindbærrene hurtigt op, og blend dem i en blender. Sigt hindbærpuréen. Tag 1½ dl af den sigtede puré fra til gelé. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i resten af den varme hindbærpuré, mens du rører rundt.
Pisk flødeosten med Creme fraiche
Kornene af 1/2 stang og flormelis, og tilsæt hindbærpuré med husblas. Hæld cremen på kiksebunden, og lad den sætte sig ca. 1 time i køleskabet.

Gelé: Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i mindst 10 minutter. Varm den 1½ dl hindbærpuré, du har taget fra, op med sukker, til sukkeret smelter. Tag husblassen op af vandet, og smelt den under omrøring i den varme puré. Lad puréen køle af et øjeblik. Hæld den forsigtigt på din cheesecake. Prøv at dreje formen lidt rundt, så geléen fordeler sig i et jævnt lag, inden den stivner.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar