torsdag den 22. juni 2017

Verdens bedste rabarberkage

INGREDIENSER

  • 250 gram rabarber i tynde skiver
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 1 teskefuld kanel
  • 100 gram meget blødt smør
  • 200 gram sukker
  • 2 teskefulde vaniljesukker
  • 2 æg
  • 150 gran hvedemel
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1 deciliter mælk
  • Sukker til drys

FREMGANGSMÃ…DE

Kage med rabarber er en nem kage, der tager en times tid.

Kagen bages med friske rabarber, men du kan også anvende rabarber fra frost.

Opskriften er til en form eller fad med en størrelse på cirka 18 gange 24 centimeter, eller en springform.

SÃ¥dan bager du kage med rabarber – en rigtig god rabarberkage:

Rabarberne skæres i tynde strimler, der svitses på en varm pande med sukker og kanel. Ryst panden rundt et par gange, og lad det svitse et par minutter. Stil til side.

Kom blødt smør (ikke smeltet) i en skål. Du kan eventuelt bløde smørret op i mikrobølgeovnen i nogle få sekunder. Kom sukker og vaniljesukker ved og pisk det luftigt med et piskeris.

Pisk derefter æg i et ad gangen, så du får en virkelig luft dej.

Bland mel med bagepulver, og vend det forsigtigt ind i dejen med en dejskraber. Behold mest mulig af luften i dejen.

Rør til sidst med forsigtigt mælk i dejen.

Beklæd form eller fad med et stykke tilpasset bagepapir, og fordel dejen i formen.

Læg rabarberstykkerne fra panden over, og tryk dem ganske let ned i dejen.

Bag den lækre kage med rabarber ved 175 grader almindelig luft, og skal have cirka en time i ovnen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar