onsdag den 10. januar 2018

Bailey chokolade musse brownie kage

INGREDIENSER

  • Bund:
  • 336 g smeltede smør
  • 414 g sukker
  • 2 tsk vanille
  • 6 spsk Bailey
  • 4 æg
  • 195 g mel
  • 85 g pulver kakao
  • 1/2 tsk salt
  • Mussen:
  • 6 æggeblommer
  • 78 g sukker
  • 170 g Bailey
  • 296 g chokolade Chips
  • 420 g flødeskum
  • 115 g sukker
  • 2 blade husblas
  • Bailey fløde:
  • 120 g fløde
  • 29 g florssukker
  • 1 spsk Bailey

FREMGANGSMÅDE

Fremgangsmåde:
1. For at lave brownie, forvarm ovnen til 176 ° C. Smør en 23x23 cm bageplade.

2. Bland smør, sukker, vanilleekstrakt og Baileys i en mellemstor skål. Tilsæt æg og bland godt til godt sammen.

3. Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en anden mellemstore skål, og tilsæt derefter langsomt tørre ingredienser til ægblandingen, indtil det er godt blandet sammen .

4. Hæld dejen i bageforme og spred jævnt. Bages i 22-26 minutter, eller indtil et tandstikker kommer ud med et par fugtige krummer.

5. Mens brownie køler, lav chokolademousse. Bland æggeblommer, sukker og Baileys over et vandbad. Kog blandingen godt, og pisk konstant og lejlighedsvis løfte skålen for at frigøre dampen, så det ikke bliver for varmt. Blandingen vil tynde ud først og derefter begynde at blive tykkere. Blandingen vil være klar, når den er fortykket og har mere volumen. Det skal tage ca. 7-10 minutter og nå 160 grader. Kog ikke. Når du er færdig, fjern æggeblandingen fra varme og sæt den til side. Da jeg synes at det ikke bliver stift nok vil jeg nok tilsætte 2 blade husblas. Læg den i kold vand ca 10 min og opløs den så i den varme æggeblandning.

6. Sæt chokoladechips til mousse i en mellemstore skål og smelte i mikrobølgeovnen i intervaller på ca. 15-20 sekunder, omrøring mellem hvert interval indtil glat. Du kan også smelte dem i et vandbad, hvis du foretrækker det.

7. Tilsæt chokoladen til ægblandingen og vis den til glat. Sæt til side for at afkøle til omkring stuetemperatur.

8. I en anden skål, lav den piskede fløde. Tilsæt den fløden og florsukker til en stor mixerskål og pisk, indtil den når stive toppe.

9. Fold om en ¼ kop flødeskum i chokoladeblandingen, indtil den blandet godt. Derefter foldes en 1/4 af chokoladeblandingen i den flødeskummet. Tilsæt langsomt den resterende chokoladeblanding til flødeskummet.

10. Spred chokolademousseen i et jævnt lag oven på brownie, og afkøl det til fast, 4-5 timer.

11. For at afslutte kagen, lav Baileys pisket fløde. Tilsæt alle ingredienser til en stor mixerskål og pisk på høj hastighed indtil stive toppe form.

12. Sprøjt dutter af flødeskum på hver skive og afslut derefter med chokoladespåner og chokoladechips, hvis det ønskes. Køles indtil det er klar til at servers.

God fornøjelse!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar