onsdag den 10. januar 2018

Brownie/cheesecake med hindbær

INGREDIENSER

  • Brownie:
  • 200g mørk chokolade
  • 200g blødt smør
  • 250g flormelis
  • 3 æg
  • 100g hvedemel
  • Cheesecake:
  • 400g Neutral flødeost (ikke light)
  • 150g flormelis
  • ½ vaniljestang
  • 2 æg
  • HindbærMousse:
  • 3 dl. piskefløde
  • 100g flormelis
  • 150g hindbær
  • 3 blade husblas

FREMGANGSMÅDE

Brownie:

Smør + flormelis røres sammen, tilsæt et æg af gangen. Rør mel i og bland godt. Smelt chokoladen og kom det i massen og rør til det netop er samlet.

ligges i bunden af bageformen og glattes godt ud.

Cheesecake:

Flødeost, sukker og kornene fra vaniljestangen røres sammen, til en flødeskums lignende masse. tilsæt derefter 1 æg af gangen – ikke overpiske.

bredes udover den ubagte brownie bund og glattes godt ud.
Bages derefter 30-40 minutter ved 180 grader varmluft, til den er fast og let gylden på toppen afkøles derefter i minimum 2 timer.


HindbærMousse:

husblas ligges i koldt vand, i ca 10 min.
Imens koges hindbærerne sammen med sukkeret og moses derefter med en gaffel. husblas knuges fri for vand og smeltes ned i den varme hindbær puré.nafkøles derefter til stuetemp.

Fløden piskes til skum og så vendes forsigtigt sammen med det afkølede puré
Hindbærmoussen bredes ud på den afkølede kage bund og glattes pænt på toppen.
Hele herligheden sættes derefter på køl, i minimum 5 timer – kan med fordel laves dagen før.

skæres i pæne stykker med en helt rent kniv og pyntes som man ønsker.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar