onsdag den 10. januar 2018

Salted carmel cheesecake

INGREDIENSER

  • Bunden
  • 15 graham kiks
  • 3 spsk sukker
  • 100 gram smelte smør
  • Fyldet:
  • 115 g fløde ost
  • 240 g sukker
  • 3 spsk mel
  • 4 æg
  • 2 tsk vanilla sukker
  • 115 g cremefraiche
  • 120 g fløde
  • Carmel:
  • 227 g sukker
  • 59 ml vand
  • 2 tsk glukosesirup
  • 57 g smør skåret i stykker
  • 120 g piske fløde
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk. vanilla
  • Flage salt pynt

FREMGANGSMÅDE

Forvarm ovnen til 175 ° grader

Knus grahamkiksen enten med en rulle eller i en foodprocessor.

Pisk sammen knuste Graham-kiks, sukker og smeltet smør, indtil de er blandet.

Fordel grahamkiks blanding i cupcake formene, ca 1 tsk i hver og tryk og jævn dem.

Bages grahamkiks bundende ved 175 ˚ i 5 minutter. Fjern panden fra ovnen og lad afkøle, mens du laver ostekagefyldningen.

I en stor skål bland alle ostekagefyldnings ingredienser undtagen æggene og blandes med en håndmixer eller rørmaskine. Når det er temmelig godt blandet, tilsættes æggene og blandes, indtil det er godt blandet og glat.

Opdel cheesecake-fyldningen i cupcakeforme og fyld hver enkelt næsten fuld.

Bages ved 175 ˚ ° C i 18 til 25 minutter. Må ikke overbages. Hvis de begynder at knække, fjern formen fra ovnen og lad dem køle i en time. Dæk løst med plastfolie og opbevar i køleskabet i mindst 2 timer eller natten over.

Til fremstilling af saltet karamel: Tilsæt sukker, glukosesirup og vand til en medium kasserolle (rør ikke overhovedet!).

Bring til en simmer over medium varme uden omrøring. Smør, indtil sukkeret har ændret en mørk karamelfarve 

Fjern fra varme og tilsæt smør, piskefløde, creme fraiche, salt og vanilje til glat. Lad afkøle lidt før servering.

Når du er klar til at servere, top hver ostekage med en skefuld saltet karamel.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar